Boulist.dk - Pétanque rating

Ratingliste KPK Sæsonturnering Indberet resultat Graf Kampoversigt Opret spiller Om pétanque rating
Aktuelle turnering Tidligere turneringer Regler

KPK sæsonturnering

Regler for KPK sæsonturneringer

  • Turneringerne starter i forbindelse med KPKs sæsonstartsturnering og løber indtil dagen før næste sæsonstartsturnering. Datoerne for disse turneringer meldes i god tid via mail og Facebook.
  • Turneringen er for individuelle spillere for at gøre det muligt at spille med skiftende makkere.
  • Der kan spilles single, double, triple eller double mod triple.
  • Mindst ét KPK medlem på hvert hold. Deltagere, der ikke er medlem af KPK, skal oprettes og får en rating, men vil ikke kunne vinde præmie. Alle kampe fra KPKs interne turneringer registreres uagtet spillernes klubmedlemskab.
  • Inden kampen starter, aftales det, om der er tale om en sæsonturneringskamp, så alle er klar over, om resultatet tæller. Dette gøres ved, at ét hold udfordre et andet. I bestemmer selv, hvordan holdene sammensættes. Holdet, som udfordres, behøver ikke acceptere udfordringen. Kun hvis holdet accepterer skal resultatet indberettes.
  • Spillested er underordnet.
  • I opfordres til at medregne kampe, der indgår i andre turneringer. Kampe fra KPK turneringer skal medregnes.
  • Vinder(en/ne) af kampen har ansvar for indberetning af resultatet. Indberetning foregår her. Indberetning kan foretages fra fx smartphone, så det anbefales at indberette, så snart kampen er færdig.
  • Hvis der opdages en fejlregistrering, bedes I give besked til mig.
  • Der er præmier til de tre spillere med højst score og mindst 20 kampe, når sæsonen slutter (se punkt 1).

Pointberegningen er baseret på bayesiansk inferens. Alle spillere starter med samme rating (1000) og standardafvigelse (333 ⅓). En spillers pointscore er hans rating fratrukket 3 gange hans standardafvigelse - dvs. man starter på 0 point. Den beregnede rating og standardafvigelse for kampene er skjult for ikke at forvirre i forhold til den overordnede pointscore. Generelt vil man stige i point, når man vinder, og falde, når man taber - der er dog situationer hvor faldet i rating er lavere end faldet i standardafvigelse, hvorfor man kan tabe en kamp og alligevel stige i point.

Jeg forbeholder mig ret til at gribe ind, hvis der er mistanke om manipulation. Manipulation kan også være en spiller, der stopper med at acceptere udfordringer for at fastlåse sit pointniveau. I det tilfælde vil jeg pålægge spilleren at tage imod udfordringer.